מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר https://gcare.co.il/ Sun, 07 Jan 2024 08:13:55 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://gcare.co.il/wp-content/uploads/2019/05/favicon.png מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר https://gcare.co.il/ 32 32 רופאי השיקום בעולם לומדים מהקולגות בישראל https://gcare.co.il/%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%90%d7%99-%d7%94%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%94%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c/ Sun, 07 Jan 2024 08:11:14 +0000 https://gcare.co.il/?p=4604 למרבה הצער – אבל גם המזל, ישראל נחשבת למעצמת שיקום. אלא שלצד הידע הרב שנצבר בתחום, קיים מחסור עצום במיטות אשפוז, שגבר בעקבות אירועי אוקטובר. במקביל פועל מערך השיקום הגריאטרי, הכולל מיטות רבות ומתאפיין בשיתוף פעולה פורה בין מומחי שיקום לרופאים גריאטריים הצצה לאחד התחומים העסוקים ביותר במדינה לא מעט כתבות עוסקות לאחרונה במאמצי השיקום […]

הפוסט רופאי השיקום בעולם לומדים מהקולגות בישראל הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
למרבה הצער – אבל גם המזל, ישראל נחשבת למעצמת שיקום. אלא שלצד הידע הרב שנצבר בתחום, קיים מחסור עצום במיטות אשפוז, שגבר בעקבות אירועי אוקטובר. במקביל פועל מערך השיקום הגריאטרי, הכולל מיטות רבות ומתאפיין בשיתוף פעולה פורה בין מומחי שיקום לרופאים גריאטריים הצצה לאחד התחומים העסוקים ביותר במדינה

לא מעט כתבות עוסקות לאחרונה במאמצי השיקום הפיזי של נפגעי 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל". מרכזי השיקום בישראל מוצפים כיום בפצועים מקרב האזרחים וכוחות הביטחון, כשאליהם צפויים להצטרף פצועים נוספים, שעתידים לעבור ניתוח ויידרשו לשיקום בהמשך. גל הנפגעים הגדול הזה יצר דרישה דחופה ומיידית לתוספת מיטות שיקום, וזאת על רקע מחסור מתמשך שכבר קיים בשגרה עבור מי שנפגעים במסגרת תאונות עבודה או דרכים, תאונות ביתיות, אירועים מוחיים, לבביים או נשימתיים, לצד פגיעות רבות נוספות.


"התהליך הוא תמיד רב־שלבי". הידרותרפיה בגולדנקייר נאות המושבה"

לפי הערכות, בישראל יש קרוב ל־1,000 מיטות שיקום שאינו גריאטרי, וחסרות כ־500 מיטות נוספות. "נעשים מהלכים להרחיב את ההיצע בהדרגה, כשעיקר המאמץ מושקע בחיזוק המערך בפריפריה, כולל ירושלים", אומר ד"ר ירון סחר, מנהל אגף השיקום במשרד הבריאות. הוא מעדכן שבקרוב צפויה פתיחתן של מחלקות שיקום גדולות במרכז הוותיק בהדסה הר הצופים, שישפרו משמעותית את ההיצע בבירה. בדרום נפתח בית חולים שיקומי בכפר עלה נגב שליד אופקים, וצפויה להיפתח מחלקה חדשה גם במרכז הרפואי סורוקה. ובצפון מתוכנן מענה עם מערך חדש במרכז הרפואי לצפון (פורייה). "תוך כדי קידום הצעדים הללו, אנחנו מנסים עכשיו לראות איך ניתן להגדיל עוד את ההיצע כדי לתת מענה לצרכים שנוצרו מאז 7 באוקטובר, שיצר אתגר ענק למערכת, ושבאתגר הזה הצליחו לעמוד בתי חולים עם תשתיות. למשל באיכילוב ושיבא פתחו מיטות מהר, וזה הפער בין מענה מהיר ובין התוכנית האסטרטגית של המשרד. התוכנית שלנו החלה עוד לפני 7 באוקטובר, אבל האירוע הוכיח את הצורך האקוטי", מסביר ד"ר סחר.

מרכזי שיקום בישראל כפופים לחוק ביטוח בריאות ממלכתי המחייב איכות טיפול סבירה בזמן מהיר ובמרחק סביר, והם מתחלקים לכמה קטגוריות: מרכזים בבעלות קופות החולים, למשל בבעלות כללית נמצאים בית לוינשטיין ושתי מחלקות בבתי החולים העמק וסורוקה. יש מרכזים בבתי חולים של המדינה, כמו איכילוב, בני ציון, ברזילי ועוד. ישנן מסגרות ששייכות לעמותות, כגון הדסה ורעות. לקופות יש הסדרים עם בתי חולים מסוימים, והמטופלים יכולים לבחור מתוך מגוון אפשרויות.
בישראל ישנה הפרדה בין שיקום באשפוז ובין תחום הגריאטריה השיקומית. המערך הגריאטרי השיקומי הוא מערך נפרד, הכולל מיטות רבות ברחבי הארץ. עם זאת לא נדיר למצוא מבוגרים גם בשיקום צעירים. ההחלטה על מסגרת השיקום היא תפקודית, ומסתמכת על המטרות שהמומחים מתווים למטופל ובהתאם לצרכיו.
"תמיד יש רשימות המתנה"
שיקום הוא תחום ברפואה, שמסייע למטופל לשפר את איכות חייו ורמתו התפקודית שנפגעו כתוצאה מכל בעיה רפואית, ללא קשר למהות או חומרת הבעיה. רפואה שיקומית עובדת יחד עם האדם על ידי צוות רב־מקצועי לשיפור שני ההיבטים. התחום נחשב צעיר יחסית לתחומי רפואה אחרים. הוא החל בארצות הברית באמצע שנות ה־30 של המאה הקודמת, ובישראל החל עוד לפני קום המדינה, בשנות ה־40, בהדסה ירושלים.
על התחום בישראל מרחיב ד"ר יולי טרגר, מנהל מחלקת השיקום במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה ויו"ר האיגוד הישראלי לשיקום: "לצערנו, ישראל מיוחדת בתחום השיקום בשל היחס בין היקף האוכלוסייה המצומצם יחסית להיקף אירועי הטרור והמלחמות. כמו כן מאז ומתמיד היהדות מתאפיינת ביחס לאדם בהיבט האיכותי, לכן המדינה השקיעה ופתחה מרכזי שיקום לאזרחים וגם לחיילים. בין המרכזים הראשונים שיועדו לחיילים היה בית פיינסטון, שלימים הפך למרכז הרפואי לשיקום בית לוינשטיין. מה שברור לגמרי הוא, שתמיד חסרות מיטות, תמיד יש רשימות המתנה, והתפוסה בכל מחלקות השיקום בארץ היא מעל 100%".
רוב חולי השיקום, לדבריו, מוגדרים כאוכלוסייה גריאטרית מעל גיל 65. "שיקום גריאטרי הוא מיומנות מיוחדת, שמובילים אותה רופאים גריאטריים, כשלפי הגדרת משרד הבריאות, צריך לפעול לצידם גם רופא שיקום", הוא מסביר. "שיקום גריאטרי עוסק מטבעו באוכלוסייה מבוגרת וחולה יותר, והתהליך דורש מומחיות גריאטרית. בדרך כלל השיקום איטי יותר ומופנה ליכולות בגיל המבוגר, שמתאפיינות באיטיות של התנועות, ולכן אופי התהליך מעט שונה ותלוי גם במרכזי השיקום עצמם. ישנם מרכזים מתמחים עתירי ניסיון, וחשוב לבחור מה מתאים לכל מטופל. למשל, מבוגר עם פגיעה קשה בחוט השדרה, שמצריכה מיומנות מיוחדת, עדיף שיעבור שיקום במחלקה ייעודית. אבל אדם שכבר חווה ירידה מסוימת בתפקוד, ועכשיו נוסף לו אירוע שאינו קשה, בהחלט יוכל להתמודד עם תהליך שיקומי במסגרת מחלקת שיקום גריאטרי.
"החולים המבוגרים הם הרוב, ולכן רופאי השיקום עובדים יחד עם מומחי הגריאטריה. למשל המחלקה שאני מנהל בסורוקה היא שיקומית, לא גריאטרית. לפעמים אני מתייעץ עם רופאים גריאטריים כדי לענות לבעיות ספציפיות של הגיל השלישי".
מעל 500 אנשי צוות על 500 מיטות
לצד עבודתו בסורוקה, ד"ר טרגר משמש שנים רבות כיועץ שיקום בגולדנקייר נאות המושבה – מרכז הרפואי שיקומי גריאטרי בנס ציונה. המרכז, שהוא אחד מרשת של שלושה מרכזים (גם בנצרת ובת"א), מעניק מעל 35 שנה שירותי בריאות באשפוז, אשפוז יום, אשפוז ביתי וסיעוד בבית, ועובד בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות וכל קופות החולים.
במקום 14 מחלקות אשפוז בתחום הגריאטריה הכרונית: סיעודיים ותשושי נפש וגריאטריה פעילה, הכוללת סיעוד מורכב, מונשמים, שיקום ותת־חריף, וזאת לצד מגוון שירותים נוספים, במסגרת מרכז שיקום יום (אמבולטרי), מרכז פיזיותרפיה, מרכז הידרותרפיה ומכון דיאליזה. המרכז מעניק טיפול מקצועי למאושפזים ולמטופלים מהקהילה, ומונה 500 מיטות טיפול וצוות מקצועי של מעל 500 אנשי רפואה ומטפלים פרה־רפואיים. רשת גולדנקייר מוכרת על ידי המועצה המדעית העליונה במשרד הבריאות לצורך התמחות רופאים בגריאטריה, ומהווה שדה קליני לכל מקצועות הרפואה. בנוסף הוכרזה על ידי משרד הבריאות לאחרונה כמרכז רפואי מוכר לצורך עריכת ניסויים קליניים מתקדמים (ועדת הלסינקי) בתחומי הבריאות המוכרים בפריסה עולמית.
"זהו מרכז מוכר ואיכותי לשיקום גריאטרי. האנשים שמובילים שם את התהליכים הם מומחים גריאטריים, ואנחנו כרופאי שיקום מייעצים להם בהיבטים שקשורים לשיקום, שהם פחות מכירים", מציין ד"ר טרגר ומספר, שבמרכז הוקם גם אשפוז יום שיקומי לצעירים יותר, בהובלת רופאת שיקום.
"היום מרבים להשתמש עם הצעירים יותר בטכנולוגיות מתקדמות, דוגמת רובוטים, מציאות מדומה ועוד"(צילום: עוז מועלם)
תוכל להדגים איך עובד שיתוף הפעולה המקצועי בנאות המושבה?
"ישנם מאפיינים, שכמומחי שיקום אנחנו לומדים אותם ורוכשים ניסיון, לעומת הקולגות מהגריאטריה. זה מתבטא במקרים ספציפיים, למשל פגיעות בחוט השדרה, שברים מסובכים, בעיות נוירולוגיות שדורשות מיומנות שיקומית, או תחום השיקום הנוירולוגי, דוגמת פרקינסון קשה שדורש התערבות מקצועית מיוחדת, או פגיעות ראש עם נזקים קוגניטיביים. אני יועץ בנאות המושבה כבר שנים רבות, וכשהצוות עובד יחד זה עובד מצוין. לעיתים יש היבטים שפסיכיאטרים מבינים יותר מאיתנו ולהיפך. יש צוות רב־מקצועי של פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת, עו"סית, דיאטן, צוות סיעודי – כולם עובדים יחד, וזה מביא תוצאות טובות".

אתם מטפלים במגוון גילאים. האם יש הבדל באופי השיקום ביחס לתוצאות?
"הטכניקה של העבודה עם צעירים ומבוגרים בהחלט שונה. למשל, אצל אדם צעיר עם שבר ברגל חשוב מאוד שההליכה תחזור להיות כמה שיותר איכותית, כי הוא צפוי ללכת עוד הרבה שנים, ואם לא ילך היטב, יצוצו פגיעות משניות בירכיים, בברכיים וכו'. בשיקום נעבוד עם הצעירים יותר על כל שריר ומפרק בנפרד. לעומתם, אצל המבוגרים נרצה שיצליחו ללכת באופן עצמאי מחדר לחדר, ונעבוד על איכות התפקוד לפי יכולותיו של כל מטופל. למבוגר גם אין יותר מדי כוח לתרגל שעות רבות ולחזק את איכות ההליכה, ולכן נתרגל איתו הליכה לשם הליכה".

למה אתם זקוקים כאנשי מקצוע בתחום?
"אנחנו זקוקים לשטחי טיפול נרחבים עבור שיטות הטיפול השונות – פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וכו'. בעשור האחרון התפתחו הרבה מאוד דברים שמסייעים בתהליך. היום מרבים להשתמש עם הצעירים יותר בטכנולוגיות מתקדמות, דוגמת רובוטים, מציאות מדומה, ביו־פידבק ועוד. יש לנו מערכות הולכה שעוזרות להצעיד את האדם בשלב מוקדם מאוד. טכנולוגיית VR (מציאות מדומה) בונות מציאות שבה האדם יכול לתרגל יותר ולהשתקם יותר. כך הטיפול הופך ליעיל יותר. הרובוטים מסייעים להפעיל את האדם גם ברמה המוחית וגם ברמת הגפה הפגועה, וזה יכול לשפר את יכולותיו".

בשנים האחרונות התחזק תחום השיקום הביתי. מה הסיבה?
"שיקום בית לא קשור למחסור במיטות, אלא למוגבלות. למשל מי שמתקשים לצאת מהבית או לרדת במדרגות. קיים היום שיקום ביתי ושיטות טיפול בבית עם פיזיותרפיסטים. זה תחום מתפתח, אבל הוא אינו מחליף טיפול במכון. כשפרצה המלחמה, רוב אשפוזי היום נסגרו בשל היעדר מיגון, והמטופלים לא היו מוכנים להגיע. השיקום הביתי המשיך לעבוד, כי לרבים יש בבית מרחב מוגן ולפעמים טיפלנו במטופל יותר בבית מאשר באשפוז יום. לעיתים שיקום בית אף יותר יעיל ונגיש משיקום באשפוז יום".
עבודת צוות של מומחי גריאטריה ושיקום. נאות המושבה נס ציונה
יש גבול לשיקום?
"השיקום, גם זה הגריאטרי, עובד לפי מטרות. כל אחד מאנשי הצוות כותב את ההערכה שלו, ואנחנו מתכנסים ומחליטים יחד על היעדים בכל שלב בתהליך. למשל אחרי אירוע מוחי נרצה שהאדם יוכל להיות עצמאי בבית עם הליכון, בעזרת המשפחה. בנוסף נמשיך לו את הפיזיותרפיה כדי לחזק ולשפר את ההליכה. התהליך הוא תמיד רב־שלבי".

אם יאפשרו לך להקים מנגנון שיקום אידיאלי, איך הוא ייראה?
"מנגנון אידיאלי הוא שילוב. המטופלים שונים זה מזה, ואם אתה רוצה להשתמש באופן יעיל בכוח העבודה וגם במיטות, נדרשים סוגים שונים של אפשרויות שיקום בקרבה גיאוגרפית. זה מתחיל מהמיטה הראשונית במחלקת האשפוז, למשל כירורגיה, טיפול נמרץ, אורתופדית וכיוב' – שם למעשה מתחיל השיקום. אז נדרש להחליט לאן עדיף להעביר את המטופל להמשך תהליך שיקומי מובנה, ובהקשר זה כדאי שיהיו מיטות זמינות גם בתחומים ספציפיים, למשל שיקום חוט השדרה או נפגעי מוח.
"אם הפגיעה לא מורכבת מאוד, אבל מצריכה שיקום, חשוב שתהיה מחלקה קרובה ונגישה, כי אחרת המשפחה לא תוכל לבקר. אם האדם מבוגר וסובל מבעיות רקע, אין היגיון להעבירו למכון שיקום, ובמקרה זה עדיף שיקום גריאטרי שיודע לתת לו מענה טוב יותר. במקרים מסוימים, בעוד האדם מאושפז במחלקה האורתופדית למשל, אנחנו מחליטים שאין צורך באשפוז לשיקום. במקרה כזה כדאי שבאזור יהיו אופציות אמבולטוריות, כמו אשפוז יום או שיקום בית.
"ביקרתי בהרבה מאוד מרכזי שיקום בעולם, ויש טובים. אבל ישראל מומחית בתחום. המרכזים החדשים נבנים על־פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר. רופאי שיקום בעולם לגמרי לומדים מהקולגות בישראל".

הפוסט רופאי השיקום בעולם לומדים מהקולגות בישראל הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
המלצות פעילות גופנית בגיל המבוגר https://gcare.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a2%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%92%d7%99%d7%9c-%d7%94%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%92%d7%a8/ Wed, 14 Sep 2022 13:57:24 +0000 https://gcare.co.il/?p=3816 פעילות גופנית בגיל המבוגר חיונית לתפקוד עצמאי ושמירה על הבריאות. פעילות גופנית תורמת לשיפור קוגנטיבי, העלאת מצב הרוח ושיפור ההרגשה הכללית. ניתן להתחיל לבצע פעילות גופנית בכל גיל ובכל מצב! יתרונות האימון הגופני: שיפור תפקוד מערכות הגוף, בין היתר מערכת הלב וכלי הדם, מערכת הנשימה ומערכת העיכול. איזון לחץ דם והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי […]

הפוסט המלצות פעילות גופנית בגיל המבוגר הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
פעילות גופנית בגיל המבוגר חיונית לתפקוד עצמאי ושמירה על הבריאות.

פעילות גופנית תורמת לשיפור קוגנטיבי, העלאת מצב הרוח ושיפור ההרגשה הכללית.

ניתן להתחיל לבצע פעילות גופנית בכל גיל ובכל מצב!

יתרונות האימון הגופני:

  1. שיפור תפקוד מערכות הגוף, בין היתר מערכת הלב וכלי הדם, מערכת הנשימה ומערכת העיכול.
  2. איזון לחץ דם והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ואירועים מוחיים.
  3. חיזוק השרירים, בניית חוזק העצם ושיפור הגמישות המפרקית.
  4. שיפור קואורדינציה ושיווי משקל והפחתת הסיכון לנפילות.

דגשים בבניית תכנית אימון –

לפני כל התחלת תכנית אימון, מומלץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט מורשה.

על האימון להיות הדרגתי ומותאם לרמת המתאמן.

הדגש העיקרי הוא ההתמדה לאורך זמן, ולכן יש לבצע פעילות הנאתית שהמתאמן יהנה וירוויח ממנה וכך ימשיך לבצעה למשך זמן.

יש לשלב את הפעילות עם תזונה נכונה ושתיית מים מרובה.

על האימון לכלול מרכיבים הלקויים בגיל המבוגר – תרגול אירובי לשיפור הסיבולת, בניית כח שריר ותרגול יציבות ושיווי משקל.

המלצות ארגון הבריאות העולמי לפעילות גופנית:

– 150 דקות בשבוע של אימון בעצימות בינונית, כמו הליכה.

– 2 אימונים בשבוע לחיזוק שרירים ושיפור הכח, כמו אימון משקולות.

– 3 אימונים בשבוע לשיפור שיווי המשקל, כגון עמידה על רגל אחת, תרגול על משטחים לא יציבים ותרגול קואורדינציה.

 

זכרו, חשוב להישאר אקטיביים גם בחגים!!

מערך הפיזיותרפיה, GoldenCare – נאות המושבה.

הפוסט המלצות פעילות גופנית בגיל המבוגר הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
דף הנחיה לתזונה נבונה https://gcare.co.il/%d7%93%d7%a3-%d7%94%d7%a0%d7%97%d7%99%d7%94-%d7%9c%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a0%d7%91%d7%95%d7%a0%d7%94/ Wed, 14 Sep 2022 13:51:06 +0000 https://gcare.co.il/?p=3808 הרגלי תזונה נבונים: הקפדה על תנועה בהתאם ליכולת ארוחות מסודרות: מספר ארוחות עדיף ע"פ נשנושים בין הארוחות הקפדה על שתיית מים מספקת גיוון המזון מועיל בהתמדה. יש לזכור כי אין מאכלים "מרזים" או "משמינים" כמו שיש למצוא איזון במאכלים הנצרכים. איזון רכיבי התזונה הקפדה על צריכת חלבונים מספקת- מוצרי חלב, מנה בשרית (עוף/דג/הודו/בקר), ביצים וקטניות. […]

הפוסט דף הנחיה לתזונה נבונה הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>

הרגלי תזונה נבונים:

  • הקפדה על תנועה בהתאם ליכולת
  • ארוחות מסודרות: מספר ארוחות עדיף ע"פ נשנושים בין הארוחות
  • הקפדה על שתיית מים מספקת
  • גיוון המזון מועיל בהתמדה. יש לזכור כי אין מאכלים "מרזים" או "משמינים" כמו שיש למצוא איזון במאכלים הנצרכים.

איזון רכיבי התזונה

  • הקפדה על צריכת חלבונים מספקת- מוצרי חלב, מנה בשרית (עוף/דג/הודו/בקר), ביצים וקטניות.
  • ניתן להפחית במתינות צריכת פחמימות למטרת איבוד משקל הדרגתי: הפחתה בעיקר של לחם מקמח לבן/מתוקים וחטיפים.
  • פחמימות רצויות: קטניות (חומוס/פול/עדשים וכו'), אורז בסמטי או מלא, פסטה קמח מלא, לחם מקמח מלא.
  • מקורות שומן איכותי: אבוקדו, שמן זית, זיתים, אגוזים ושקדים, טחינה

תרשים ארגון מזון בצלחת בארוחות השונות

לקראת חגי תשרי:

במהלך תקופת החגים, מומלץ לאמץ כמה כללי התנהגות בסיסיים, אשר יכולים לסייע ולשמור על הרגלי תזונה נבונה.
זוהי גם הזדמנות לפתח הרגלי אכילה ברוח התזונה הים תיכונית, אשר מבוססת על מוצרי מזון טבעיים לא מעובדים, הכוללים רכיבי מפתח תזונתיים וחומרים התורמים לבריאות ומגנים עליה:  יותר ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שמן זית וכמויות קטנות יותר של מזונות בלתי מעובדים דלי שומן מהחי.

מאחלים שנה טובה ומועדים לשמחה- צוות דיאטנים נאות המושבה גולדנקייר.
ממליצים בחום המשך מעקב דיאטנ/ית לאחר השחרור.

תמונה של הצוות המקצועי עם תפוח ביד - גולדנקייר וג'יקר , מרכזי שיקום, פיזיותרפיה, הידרותרפיה

הפוסט דף הנחיה לתזונה נבונה הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
נאות המושבה ביקורות https://gcare.co.il/%d7%a0%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a9%d7%91%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa/ Sun, 06 Mar 2022 08:58:00 +0000 https://gcare.co.il/?p=3601 המרכז הרפואי נאות המושבה הוא אחד מסניפי רשת גולדנקייר הנמצא בנס ציונה. המרכז הינו מרכז רפואי, סיעודי ושיקומי מהמובילים והוותיקים בישראל. מאות אנשים מטופלים במרכז במגוון מחלקות שונות: אשפוז, גריאטריה, מחלקת סיעודית, תשושי נפש ומונשמים, כמו גם מטופלים הנמצאים בהליך שיקום. הצוות המקצועי כולל רופאים המתמחים בסיעוד ושיקום ומחויבים לשמור ולשפר את המצב התפקודי, הרפואי […]

הפוסט נאות המושבה ביקורות הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
נאות המושבה ביקורות
נאות המושבה ביקורות

המרכז הרפואי נאות המושבה הוא אחד מסניפי רשת גולדנקייר הנמצא בנס ציונה. המרכז הינו מרכז רפואי, סיעודי ושיקומי מהמובילים והוותיקים בישראל. מאות אנשים מטופלים במרכז במגוון מחלקות שונות: אשפוז, גריאטריה, מחלקת סיעודית, תשושי נפש ומונשמים, כמו גם מטופלים הנמצאים בהליך שיקום. הצוות המקצועי כולל רופאים המתמחים בסיעוד ושיקום ומחויבים לשמור ולשפר את המצב התפקודי, הרפואי והנפשי של המטופלים, תוך התחשבות מלאה בצרכיהם ובקרוביהם.

על צוות מקצועי ואיכותי אי אפשר להתפשר:

כידוע אנשי מקצוע איכותיים שהם קודם כל בני אדם קשה מאוד למצוא וכאשר מדובר בתחום הרפואה והסיעוד ערכים אנושיים הופכים אפילו חשובים יותר. לצד מקצוענות, אמינות ומחויבות חשוב לפתח אהבה לזולת, אהבת האדם, הרצון לעזור ואנושיות. כל אחד מהצוות המקצועי במרכז הרפואי נאות המושבה נבחר בקפידה רבה וזו אחת הסיבות לכך שמדובר באחד ממרכזי הטיפול המובילים והאהובים בישראל. בין היתר הצוות המקצועי כולל רופאים מקצועיים, אחיות, מטפלים, עובדים סוציאליים, פיזיותרפיסטים, תזונאים, מטפלים בעיסוק ואנשי צוות נוספים החיוניים לתפעול השוטף של המקום.

טיפול מקיף ומסור:

כאשר מדובר על סניף נאות המושבה ביקורות הן חיוביות מאוד וזה הרבה בזכות הטיפול המסור של הצוות המקצועי במקום. המרכז עמל על הקמה ותחזוקה של מחלקות ייעודיות למטופלים מסוגים שונים, החל ממטופלים סיעודיים, דרך טיפול במצב סיעודי מורכב, מטופלים הנמצאים בתהליכי שיקום ועוד. הטיפול הינו מקיף ומספקת מעטפת מלאה לכל מטופל בצורה שקופה ובשיתוף קרוביו של המטופל. המחלקות השונות במתחם מרווחות, נעימות והמטופלים אף זוכים לפעילויות תרבות ופנאי, נוסף לצרכים הרפואיים והקיומיים שלהם. סניף נאות המושבה כולל גם מכון אמבולטורי המספק שירות למטופלים שאינם מאושפזים. הטיפול נחשב כטיפול חוץ שכולל ייעוץ ו/או התערבות רפואית הניתנת למטופל בבית החולים או במרפאה, כאשר המטופל משוחרר מהמרכז הרפואי כבר באותו היום שבו הגיע אליו.

חלק מסוגי טיפולים שונים במרכז נאות המשובה:

  • מחלקה סיעודית – אנשים המוגדרים במצב סיעודי זקוקים לטיפול וליווי מיוחד הוצע לו במסגרת הטיפולית בנאות המושבה. היקף ואופי השירותים תלויים במצבו הבריאותי ובאבחנתו של כל מטופל למצבו הפרטני והצרכים שלו. הטיפול עשוי לכלול ליווי חלקי או מלא לביצוע פעולות יומיומיות בסיסיות, מתן טיפול תרופתי לפי צרכיו של המטופל ועד טיפול מניעתי שנועד לשימור ושיפור היכולות התפקודיות של המטופל. בסניף נאות המושבה יש גם מחלקת סיעוד מורכב.
  • מחלקת שיקום – מחלקת השיקום של נאות המושבה הינה אחת המחלקות המובילות, האיכותיות, המפותחות והמקצועיות בישראל. אנשים שעברו אירוע מוחי, שבר או בעיה אורתופדית אחרת, דלקות פרקים הפוגעות בתפקוד או כל סיבה רפואית אחרת הפוגעת או מקשה על התפקוד היומיומי עשוי לגרור את הצורך בסדרת טיפולים לצרכי שיקום.
  • מחלקת תשישות נפש – המחלקה לתשושי נפש בנאות המושבה מטפלת באנשים המופנים לרוב ממוסדות אשפוז ומהקהילה. אותם אנשים לרוב סובלים מרידה משמעותית בתפקוד הקוגניטיבי, דבר הבא לידי ביטוי בתופעות של ירידה בזיכרון, ביכולת התמצאות ובצורה בהכוונה ולעתים גם ליווי לצורך שמירה על ביטחונם. מטרת המחלקה היא כמובן לאפשר עצמאות מרבית לכל מטופל, תוך יצירת סביבה בטוחה ושימור התפקודים הקיימים.

נאות המושבה ביקורות חיוביות שמחממות את הלב:

נאות המושבה הינו מרכז רפואי, סיעודי וטיפולי מהמובילים בישראל ולא בכדי. לצד שימוש בטכנולוגיה מתקדמים, אנשי צוות מקצועיים ומנוסים וערכים אנושיים המגבשים את חזון החברה הרי שניתן גם להגיע אל המקום ולראות בפועל כיצד הצוות מתנהל. הביקורות חיוביות מאוד ומשפחות המטופלים מרוצות גם הן לנוכח הטיפול המסור והמקצועי.

הפוסט נאות המושבה ביקורות הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
פתיחת בית החולים הגריאטרי שיקומי החדש בנצרת https://gcare.co.il/%d7%a4%d7%aa%d7%99%d7%97%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%90%d7%98%d7%a8%d7%99-%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9/ Mon, 04 Jan 2021 12:56:47 +0000 https://gcare.co.il/?p=2941 שמחים וגאים על פתיחת המרכז הרפואי גריאטרי החדש גולדנקייר דושי נצרת המצטרף למשפחת גולדנקייר ולמרג"ים הפעילים גולדנקייר המושבה בנס ציונה והתיכון ביפו. רשת גולדנקייר בעלת מוניטין וניסיון של למעלה מ-3 עשורים כמפעילה בתי חולים גריאטריים ושיקומיים בארץ ובחו"ל ומהווה שדה קליני לכל מקצועות הרפואה. רשת גולדנקייר, חרטה על דגלה מחויבות לטיפול מקצועי ומסור תוך שמירה […]

הפוסט פתיחת בית החולים הגריאטרי שיקומי החדש בנצרת הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>

שמחים וגאים על פתיחת המרכז הרפואי גריאטרי החדש גולדנקייר דושי נצרת המצטרף למשפחת גולדנקייר ולמרג"ים הפעילים גולדנקייר המושבה בנס ציונה והתיכון ביפו.

רשת גולדנקייר בעלת מוניטין וניסיון של למעלה מ-3 עשורים כמפעילה בתי חולים גריאטריים ושיקומיים בארץ ובחו"ל ומהווה שדה קליני לכל מקצועות הרפואה. רשת גולדנקייר, חרטה על דגלה מחויבות לטיפול מקצועי ומסור תוך שמירה על כבוד האדם מתוך החזון להובילת תחום איכות השירות לציבור הרחב, יחס אישי ומקצועיות בדגש על חווית השרות. לאחרונה קיבלה הרשת הכרה מהמועצה המדעית העליונה לקיום התמחות לרופאים בתחום הגריאטריה.
המרכז השיקומי גריאטרי גולדנקייר – דושי הינו מהמתקדמים מסוגו בארץ בניהולו הרפואי של הגריאטור ד"ר רן מיכלק ובניהולה האדמיניסטרטיבי של הגברת שאדיה חניס, מגשים את חזון הרשת המציב את כבוד המטופל במרכז.
במרכז הרפואי החדיש כ-300 מיטות אישפוז ובו מחלקות גריאטריות כרוניות וגריאטריות פעילות, הנשמה שיקום ובסיעוד מורכב. בנוסף למחלקות האישפוז, קיים במקום מרכז אמבולטורי ובו מכון דיאליזה, מכון שיקום יום, מרכז הידרותראפי ומכון אונקולוגי.

במרכז הרפואי שיקומי גריאטרי גלדנקייר דושי נצרת מועסקים כ-400 אנשי צוות ובהם רופאים מומחים, צוות פרארפואי בעל הכשרות מגוונות ונסיון רב וצוות סיעודי מנוסה עם הכשרות על-בסיסיות בגריאטריה. המרכז הרפואי השיקומי הגריאטרי גולדנקייר דושי נצרת נהנה מתמיכה וחניכה רשתית רציפה בתחומי רפואה,סיעוד,מקצועות פרארפואיים ואבטחת איכות בניהולו של המנהל הרפואי של הרשת ד"ר שמואל לוי.

בנוסף למחלקות האשפוז יפתח מרכז אמבולטורי הכולל:
• מרפאת מומחים
• מכון דיאליזה
• מכון אונקולוגי
• מרפאת כאב
• מרפאת תרשת נפוצה
• מכון הידרותרפיה
• מכון עירוי
המרכז הרפואי, שיקומי גריאטרי גלדנקייר דושי נצרת חתום על הסכמים מול משרד הבריאות וכל קופות החולים.

פרטי התקשרות:
www.gcare.co.il
[email protected]
דרך סאפוריה, נצרת
מרכז רפואי גולדנקייר דושי נצרת

הפוסט פתיחת בית החולים הגריאטרי שיקומי החדש בנצרת הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
בית אבות סיעודי בנאות המושבה (מרכז רפואי גריאטרי) https://gcare.co.il/retirement-home-in-neot-hamoshava/ Wed, 23 Sep 2020 10:20:46 +0000 https://gcare.co.il/?p=2741 מציאת מסגרת הולמת להורים המבוגרים היא החובה שלנו כלפי ההורים שלנו (או במקרים אחרים, כלפי בן משפחה מבוגר), וגם הזכות שלנו. אם כרגע אתם מצויים לפני ההחלטה הזאת, הכתבה הבאה היא בשבילכם אנשים רבים בישראל כבר מכירים את המצב הזה: הבריאות של ההורה המבוגר כבר אינה כפי שהייתה, וכל יום טומן בחובו עוד הידרדרות. התנועה […]

הפוסט בית אבות סיעודי בנאות המושבה (מרכז רפואי גריאטרי) הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
בית אבות סיעודי בנאות המושבה
בית אבות סיעודי בנאות המושבה

מציאת מסגרת הולמת להורים המבוגרים היא החובה שלנו כלפי ההורים שלנו (או במקרים אחרים, כלפי בן משפחה מבוגר), וגם הזכות שלנו. אם כרגע אתם מצויים לפני ההחלטה הזאת, הכתבה הבאה היא בשבילכם

אנשים רבים בישראל כבר מכירים את המצב הזה: הבריאות של ההורה המבוגר כבר אינה כפי שהייתה, וכל יום טומן בחובו עוד הידרדרות. התנועה כבר אינה חופשית כבעבר וההורה מתקשה בהליכה, אפילו קצרה. אולי גם הצלילות אינה כתמול שלשום, וההורה מוצא עצמו שוכח דברים שפעם היו טריוויאליים לחלוטין.

כאמור, לפעמים ההידרדרות של ההורה המבוגר היא הדרגתית ונמשכת שנים עד שהיא חוצה קו שאותו אתם מגדירים כקו אדום. במקרים אחרים, מדובר במצב פתאומי שאחריו הבריאות כבר לא תהיה כשהייתה, למשל לאחר התקף לב, נפילה, שבץ או אירוע רפואי משמעותי אחר.

בכל מקרה, על דבר אחד אין עוררין. אי אפשר להמשיך לאפשר למצב להישאר ככה. יש להעניק להורה המבוגר מסגרת שתטפל בו באופן קבוע ומסביב לשעון. יש לדאוג להורה לבית אבות סיעודי, בו יהיו ערוכים ומוכנים למצבו הרפואי ויידעו בדיוק כיצד להתמודד איתו.

בית אבות סיעודי: הבית החדש של ההורים שלכם

מרכז גריאטרי, כפי שאתם ודאי יודעים, הוא המקום שיבטיח שההורים שלכם יזכו לטיפול הכי נאמן ואיכותי, בכל רגע נתון.
בנוגע להגדרה אגב, אנשים רבים נוטים להשתמש במונחים מקבילים כגון: בתי אבות, בתי אבות סיעודיים בעוד חלקם מדייק יותר ומכנה אותם מר"ג –  מרכזים רפואיים גריאטריים.
מר"ג (מרכז רפואי גריאטרי) למעשה כולל רצף טיפולי של מחלקות כרוניות (מחלקות אשפוז סיעודיים, תשושי נפש) ומחלקות אקוטיות (מחלקות לסיעוד מורכב, שיקום ומונשמים כרוניים).

במידה והורינו הגיעו לשלב הזה, בו הם זקוקים למעטפת טיפולית, נרצה להגן עליהם מפני מצבים רפואיים כמו התקף לב, שבץ או נפילה מצבים אשר עשויים להשאירם חסרי אונים ולבדם במשך שעות, ללא יכולת להזעיק עזרה.
לא עוד קשיים בתנועה בבית שאינו ערוך לאדם סיעודי. לא עוד צרכים יומיומיים שאינם נענים (אדם שיאכיל את ההורה, יקלח אותו, ילווה אותו לשירותים וכן הלאה). מרכז גריאטרי רפואי הינו מקום שמבטיח את כל הטיפולים ההכרחיים להורה המבוגר, בשיא המקצועיות והרגישות, 24 שעות ביממה.

באחת הנקודות היפות בנס ציונה, לא הרחק מפארק ירוק ומטופח, תמצאו בית אבות סיעודי שמתאים בדיוק לצרכים של ההורים שלכם. ראשית כל, הוא מאפשר להוריכם להישאר קרובים לבית, להישאר לא הרחק מהקהילה. זה לא עניין של מה בכך, בעבור הורים מבוגרים שהתרגלו לאותה הסביבה במשך שנים רבות, ולא מעוניינים בשינויים מרחיקי לכת עכשיו. נאות המושבה נהנית מיתרון נוסף, והוא קרבה לשני בתי חולים (קפלן ברחובות ואסף הרופא בצריפין), עניין קריטי במיוחד בגילאים מבוגרים.

נאות המושבה הינו בית אבות סיעודי ומרכז בוטיקי, מה שמאפשר לכל מטופל לקבל את מלוא תשומת הלב ולא להיות "עוד" מטופל. שלוש המחלקות שמציע מרכז גריאטרי זה, הינן מחלקה סיעודית, מחלקה לקשישים תשושי נפש ומחלקה לטיפול סיעודי מורכב. לכל מטופל ומטופל נשמח להעניק את הטיפול ההולם ולהתאים למחלקה הנכונה על פי מצבו הבריאותי.

המרכז הרפואי-גריאטרי נאות המושבה מצויד בכל התשתיות שיבטיחו להורים המבוגרים את איכות החיים הגבוהה ביותר, בדיוק כפי שמגיע להם, החל ממיזוג אוויר, דרך מקלחת צמודה, ועד אמצעי בטיחות כגון לחצן מצוקה.

לכל אלה מתווספים במרכז גריאטרי זה גם מטבח מוקפד הנמצא בהשגחת דיאטנית, מכוני פיזיותרפיה, שמהווים עניין הכרחי ביותר בהליך השיקום לאוכלוסייה המבוגרת, פארק ירוק ומטופח שמזמין את המטופל ובני משפחתו לשעות של הנאה ומנוחה באוויר הפתוח, וכמובן מגוון פעילויות העשרה מהנות (כולל מסיבות, אפילו!).

החשוב מכל – הגורם האנושי. בנאות המושבה תמצאו את הצוות המקצועי ביותר, אשר ישמח להעניק להורים המבוגרים שלכם את הכל, כדי שיהיו מרוצים וירגישו טוב ונוח ככל האפשר. הצוות נבחר בקפידה על פי ההסמכות, הניסיון והכלים המקצועיים שיש ברשותו, אך לא פחות חשוב, על פי מידת הסבלנות והשירותיות שלו. כל אחד ואחד מאנשי הצוות שלנו ישמח לעמוד לרשותכם ולרשות ההורים שלכם, על מנת להעניק לו את הטוב ביותר ולהקשיב לו.

בקיצור, אתם וההורים שלכם בידיים הכי טובות שאפשר

מובן לנו כי ההחלטה להעביר את ההורים לבית אבות סיעודי אינה קלה. מדובר בשינוי משמעותי שמשנה את המרקם המשפחתי כולו. העיתוי גם הוא מזמן אתגרים, בדיוק בתקופה בה רבים מעדיפים את הבית והנוחות שלהם, לפתע יש צורך לגבש הרגלים חדשים, סדר יום חדש ולהכיר פרצופים חדשים.

ועדיין, בשבילנו במרכז גריאטרי נאות המושבה, זה חלק מהתפקיד ואנחנו עושים זאת באהבה וסבלנות אין קץ. בשבילנו זוהי שליחות, לא פחות ולא יותר. אנחנו נעשה מעל ומעבר כדי להקל את המעבר, לגרום גם לכם וגם להורים שלכם להרגיש בידיים הכי טובות שאפשר, ולדאוג לכל פרט, פשוט כדי שאתם לא תצטרכו לדאוג.

בסופו של דבר, בימינו, כאשר תוחלת החיים עולה, כך גם מתארך משך הזמן בו אנחנו נמצאים במצב סיעודי או זקוקים לעזרה. זה מובן לחלוטין, ואנחנו עושים את הכל, אבל הכל, כדי להפוך את התקופה הזאת הרחק מהבית לנעימה, חווייתית, ואם אפשר אז גם מלמדת ומעשירה. ההורים ייהנו מהטיפול הטוב ביותר שתוכלו לתת בעבורם, ועל הדרך, אם אפשר, מוזמנים גם להכיר תחביבים חדשים וחברים חדשים.

הפוסט בית אבות סיעודי בנאות המושבה (מרכז רפואי גריאטרי) הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
בתי אבות סיעודיים במרכז https://gcare.co.il/retirement-home-in-central-israel/ Sun, 14 Jun 2020 07:04:13 +0000 https://gcare.co.il/?p=2685 בתי אבות סיעודיים במרכז הארץ או בכל אזור גיאוגרפי אחר, הינם מרכזי טיפול וסיעוד המיועדים לכל אדם מקרב האוכלוסייה הבוגרת, בני ובנות הגיל השלישי, הנדרש לקבלת טיפול סיעודי הנקבע בהתאם לרמת תפקודו ומצב בריאותו הכללי. בבתי האבות הסיעודיים הפועלים ברחבי הארץ, מושם דגש על הטיפול הסיעודי לו נדרש המטופל, כאשר בין יתר השירותים הסיעודיים הנכללים […]

הפוסט בתי אבות סיעודיים במרכז הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
בתי אבות סיעודיים במרכז
בתי אבות סיעודיים במרכז

בתי אבות סיעודיים במרכז הארץ או בכל אזור גיאוגרפי אחר, הינם מרכזי טיפול וסיעוד המיועדים לכל אדם מקרב האוכלוסייה הבוגרת, בני ובנות הגיל השלישי, הנדרש לקבלת טיפול סיעודי הנקבע בהתאם לרמת תפקודו ומצב בריאותו הכללי. בבתי האבות הסיעודיים הפועלים ברחבי הארץ, מושם דגש על הטיפול הסיעודי לו נדרש המטופל, כאשר בין יתר השירותים הסיעודיים הנכללים במסגרת הטיפול הסיעודי ניתן למצוא:

  • מתן עזרה חלקית ו/או מלאה לצורך ביצוע פעולות יומיומיות בסיסיות כגן: אכילה ושתייה, קימה ושכיבה, הלבשה, רחצה, ניידות וכדומה.
  • מתן טיפול תרופתי המותאם למצבו הבריאותי של המטופל
  • מתן טיפול מניעתי שמטרתו שימור ושיפור יכולותיו התפקודיות של המטופל

חשוב לציין שבחלק מבתי האבות הסיעודיים, פועלות מחלקות סיעוד מורכב בהן מטופלים בני ובנות הגיל השלישי המוגדרים במצב סיעודי ו/או תשושי נפש באופן קבוע, ובנוסף לכך, הם נדרשים לקבלת טיפול והשגחה רפואית על ידי צוות מטפלים מוסמך ומקצועי עם יכולות מקצועיות גבוהות. במחלקות אלו ניתנים בין היתר טיפולים פליאטיביים (טיפולים תומכים) שעיקרם מניעת סבל.

כמו כן, בחלק מבתי האבות הסיעודיים, תוכלו למצוא מחלקות טיפול נוספות כגון: מחלקה לתשושי נפש, מחלקת מונשמים ומחלקת שיקום בה מתבצעים טיפולי פיזיותרפיה וטיפולי ריפויי בעיסוק בהתאם למצבם התפקודי והבריאותי של מטופלי המחלקות השונות.

כיצד בוחרים בית אבות סיעודי במרכז?

קבלת שירות וטיפול סיעודי חייב להיעשות בהתאם למצבו התפקודי ומצבו הבריאותי של המטופל, כאשר בין יתר המסגרות המיועדות לבני ובנות הגיל השלישי המוגדרים במצב סיעודי ניתן למצוא: מסגרות טיפול וסיעוד ביתיות, מחלקות גריאטריה בבתי החולים, מרכזי יום סיעודיים, בתי דיור מוגן בהן פועלת מחלקה סיעודית, וכמובן, בתי האבות הסיעודיים.

מבין כל המסגרות המותאמות ומיועדות לאוכלוסייה הבוגרת המוגדרת במצב סיעודי, בתי אבות סיעודיים במרכז מהווים את מרכזי הטיפול המומלצים ביותר עבור אילו הנדרשים לקבלת טיפולי ושירותי סיעוד ברמה היומיומית. לצורך בחירת אחד מבתי האבות הסיעודיים הפועלים במרכז הארץ ו/או בכל אזור גיאוגרפי אחר,

אנו ממליצים לכם להתייחס לכל אחד מהפרמטרים המקצועיים הבאים:

  • היקף וסוג המחלקות הפועלות במקום
  • היקף וסוגי הטיפולים והשירותים הסיעודיים המוצעים לכם במקום
  • מיומנויות הצוות הטיפולי –  רפואי הפועל במקום
  • נראות ואבזור חדרי האשפוז במחלקות השונות
  • התנאים הסביבתיים של המקום
  • נראות ואבזור החללים המשותפים

כמו כן, מומלץ להתייחס לאופן בו בית האבות הסיעודי מתנהל בהיבט קשרי לקוחות אל מול בני משפחותיהם של המטופלים במקום.

GoldenCare – רשת בתי אבות סיעודיים במרכז מובילה בתחומה

אנחנו ב-GoldenCare, רשת בתי אבות במרכז הארץ, עוסקים ומתמחים בהפעלת מחלקות סיעודיות שונות העונות על כל צרכי האשפוז והטיפול הסיעודי. המרכזים הסיעודיים שלנו מתאפיינים בתנאים סביבתיים מעולים, חללים ציבוריים וחדרי טיפול מרווחים, מערכות אבזור מתקדמות, ומעל הכול, צוות מיומן ומקצועי המורכב בין היתר מצוות רפואי, אחיות, מטפלים סיעודיים, עובדים סוציאליים, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק ואנשי מנהלה, משק ותחזוקה.

בכל אחד משלושת המרכזים הסיעודיים שלנו במרכז הארץ, פועלות מחלקות סיעודיות המתפקדות כבתי חולים סיעודיים לכל דבר ועניין, וזאת על מנת לאפשר לכל מטופל/ת, טיפול מקצועי ומסור בכל מצב ובכל רגע נתון.

הפוסט בתי אבות סיעודיים במרכז הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
פיזיותרפיה במרכז https://gcare.co.il/physical-therapy-in-central-israel/ Sun, 14 Jun 2020 07:02:43 +0000 https://gcare.co.il/?p=2683 פיזיותרפיה במרכז אצלנו בגולדנקייר טיפולי פיזיותרפיה הם הגדרה רחבה לטיפולים המיועדים בין היתר לצרכי שיקום אורטופדי ו/או נוירולוגי, טיפול נקודתי בכאבי גב, כאבי שרירים ובעיות מפרקים, טיפולי הכנה לקראת הליך כירורגי אורטופדי, שיקום לאחר ניתוח ופציעות גוף שונות, טיפול לימפתי וטיפול נקודתי בקרב אוכלוסייה הסובלת מבעיות שיווי משקל ויציבות. טיפולי פיזיותרפיה אלו ונוספים, מוצעים לכם […]

הפוסט פיזיותרפיה במרכז הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
פיזיותרפיה במרכז
פיזיותרפיה במרכז

פיזיותרפיה במרכז אצלנו בגולדנקייר

טיפולי פיזיותרפיה הם הגדרה רחבה לטיפולים המיועדים בין היתר לצרכי שיקום אורטופדי ו/או נוירולוגי, טיפול נקודתי בכאבי גב, כאבי שרירים ובעיות מפרקים, טיפולי הכנה לקראת הליך כירורגי אורטופדי, שיקום לאחר ניתוח ופציעות גוף שונות, טיפול לימפתי וטיפול נקודתי בקרב אוכלוסייה הסובלת מבעיות שיווי משקל ויציבות.

טיפולי פיזיותרפיה אלו ונוספים, מוצעים לכם כיום במספר מכוני פיזיותרפיה במרכז הארץ, וביניהם: מכוני פיזיותרפיה פרטיים בהם פועל (ברוב המקרים) פיזיותרפיסט/ית יחיד המתמחה בסוג כזה או אחר של טיפולי פיזיותרפיה, מכוני פיזיותרפיה הפועלים מטעם קופות החולים ובתי החולים ומכוני פיזיותרפיה המהווים חלק בלתי נפרד מפעילותם הטיפולית של מרכזיים רפואיים, מרכזי שיקום ומרכזים סיעודיים.

כיצד בוחרים מכון פיזיותרפיה?

תחום הפיזיותרפיה עוסק ומתמקד באבחון, שיקום ומניעה של בעיות עצב – שריר – שלד, ולכן, קיימת חשיבות רבה לבחירת המכון הפיזיותרפיה בו תטופלו בהתאם לסוגי הטיפולים המוצעים לכם בו ובהתאם לתחום התמחותו מבין כל טיפולי הפיזיותרפיה הקיימים. מעבר לכך, קיימת חשיבות לזמינות הטיפולים ותדירותם, ולכן, מומלץ לבחור במכוני פיזיותרפיה בהם פועל צוות גדול ככל הניתן של פיזיותרפיסטים בעלי הסמכה פרטנית לתחום הטיפולים הספציפי הנחוץ לכם.

טיפולי פיזיותרפיה – למי הם נחוצים?

טיפולי הפיזיותרפיה השונים מיועדים ומותאמים לשני מצבים עיקריים:

  1. מצב אקוטי – מתייחס לכלל טיפולי הפיזיותרפיה הנחוצים לאחר קיומו של הליך כירורגי ו/או לאחר טראומות עקב פציעות גוף שונות וביניהם: חבלות, כוויות, תאונות אישיות, פציעות ספורט, תאונות דרכים וכדומה. כמו כן, טיפולים אלו מיועדים לאילו מביניכם העוברים תהליך של הסרת סד ו/או גבס ולאילו מביניכם הסובלים מתופעות של וורטיגו וסחרחורות בתכיפות גבוהה.
  2. מצב כרוני – מתייחס לכלל טיפולי פיזיותרפיה הנחוצים עקב מחלות נוירולוגיות, מחלות ניווניות, מחלות מטבוליות ובעיות כרוניות שונות במערכת עצב- שריר- שלד.

חשוב לציין שטיפולים פיזיותרפיסטים מתקיימים גם במסגרת הליכי טיפול שיקומיים המיועדים למטרות שיפור בתפקודן של מערכות גוף שונות וזאת בהתאם למסגרת השיקומית המותאמת למצבו הבריאותי והתפקודי של המטופל.

טיפולי פיזיותרפיה לשיפור איכות החיים

במידה וגם אתם מתמודדים עם כאבים באזורי גוף שונים בתכיפות ועוצמה משתנה, חשוב שתדעו שמסגרת טיפולי פיזיותרפיה תאפשר גם לכם להתמודד עם הכאב ותסייע לכם רבות להקלה על הכאב ואף למניעתו. ברשימת הכאבים בהם ניתן לטפל באמצעות טיפולי פיזיותרפיה כאלו ואחרים נכללים: כאבי ברכיים, כאבי גב תחתון, כאבים בכפות הרגליים שמקורם דורבן כף הרגל, כאבי כתף וכאבי פרקים הנובעים כתוצאה מישיבה ממושכת ו/או לקויה במסגרת העבודה המשרדית וקיומה של פעילות ספורטיבית באופן לקוי וללא הכנת הגוף למאמץ הגופני הנדרש.

GoldenCare – רשת מרכזים רפואיים המפעילה מכוני פיזיותרפיה במרכז הארץ

מחפשים אחר מכון פיזיותרפיה ברחובות והסביבה? אצלנו ב-GoldenCare , רשת מרכזים רפואיים מובילה בתחומה, תוכלו למצוא מכון פיזיותרפיה מקצועי הממוקם בנס ציונה. צוות המכון כולל פיזיותרפיסטים מוסמכים ומובילים בתחומם המתמחים בכל סוגי טיפולי הפיזיותרפיה, וכל זאת בהתאמה מלאה לצרכיו התפקודיים של המטופל ולמצבו הבריאותי. מכון הפיזיותרפיה שלנו בנס ציונה, מיועד גם לאילו מביניכם הנדרשים לטיפולי פיזיותרפיה ברחובות והסביבה לבני ובנות הגיל השלישי ולמטרות טיפולי פיזיותרפיה במסגרת הליכי שיקום.

הפוסט פיזיותרפיה במרכז הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
סיפור הצלחה | גולדנקייר – בית חולים סיעודי, נס ציונה https://gcare.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%94-%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%93%d7%a0%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a8/ Sun, 08 Mar 2020 09:17:52 +0000 https://gcare.co.il/?p=2542 א.ג  בן  ה 62, הסובל ממחלת ריאות כרונית, הופנה  לאשפוז  דחוף בבית החולים ואושפז במחלקת טיפול נמרץ עקב דימום ריאות מסיבי. א.ג  היה מורדם ומונשם, עם שוק המורגי. בשל מצבו והרקע הרפואי המורכב שלו , הוחלט על טיפול שמרני, לאחר כחודש אשפוז התייצב מבחינה המודינמית, עבר טרכאוסטומיה (פיום קנה)  ובהמשך נגמל מהנשמה אך עדיין הוזן […]

הפוסט סיפור הצלחה | גולדנקייר – בית חולים סיעודי, נס ציונה הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>

א.ג  בן  ה 62, הסובל ממחלת ריאות כרונית, הופנה  לאשפוז  דחוף בבית החולים ואושפז במחלקת טיפול נמרץ עקב דימום ריאות מסיבי.

א.ג  היה מורדם ומונשם, עם שוק המורגי.

בשל מצבו והרקע הרפואי המורכב שלו , הוחלט על טיפול שמרני, לאחר כחודש אשפוז התייצב מבחינה המודינמית, עבר טרכאוסטומיה (פיום קנה)  ובהמשך נגמל מהנשמה אך עדיין הוזן דרך זונדה (ניסיון גמילה של קלינאית תקשורת באשפוז לא צלח).

לאחר כחודש אשפוז, שוחרר מבית החולים והגיע לגולדנקייר – בית חולים סיעודי , נס ציונה
אל מחלקה סיעודית מורכבת, א.ג היה עם טרכאוסטום פתוח, בלונית מרוקנת, הפרשות מרובות מאוד.
הצוות הרב מקצועי של  המחלקה  ביצע בדיקות והתאים תכנית טיפול

לא.ג הותאם שסתום דיבור שאפשר לו לתקשר עם סביבתו ולהביע את עצמו.

בוצעה בדיקת בליעה מיוחדת  לחולה עם טרכאוסטומי (BDT)

הוחל תהליך גמילה הדרגתי מזונדה.

עקב קושי בפינוי הפרשות, בוצע על ידי צוות, טיפול במשעל.

בישיבת צוות רב מקצועית הוחלט להפסיק התקדמות בהאכלה טיפולית עד שיפור מצב נשימתי.

להגביר טיפולי אינהלציה ומשעל במחלקה.

כמו כן המשך  תרגול וחיזוק שרירים עם דגש על חגורת כתפיים ושרירי בטן (המשמעותיים מאוד בתהליך הנשימה , אכילה ופינוי ההפרשות)

בעקבות השיפור המשמעותי במצב נשימתי, ניתן היה לגמול את המטופל כליל מזונדה והוא עבר לאכילה מלאה דרך הפה!

בד בבד הופנה המטופל לרופא אף אוזן גרון שהחליף את הקנולה לקטנה יותר ובהמשך נתן אישור להוציאה כליל.

המטופל נשלח למחלקת שיקום בגולדנקייר.

לאחר כחודשיים של פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, טיפולי תקשורת והתאמת תזונה כמובן מלווה בטיפול רופאי וסיעודי מסור, הצליח המטופל להגיע להליכה בתמיכת מקל ושוחרר לביתו.

א.ג חזר לחיק משפחתו, מסייע לילדיו עם הנכדים וחי חיים מלאים בעניין ושמחה.

סיפור הצלחה | גולדן קייר
סיפור הצלחה | גולדנקייר

הפוסט סיפור הצלחה | גולדנקייר – בית חולים סיעודי, נס ציונה הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
ההבדל בין טיפול סיעודי לסיעודי מורכב https://gcare.co.il/%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%9c%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%9e%d7%95%d7%a8%d7%9b%d7%91/ Wed, 13 Nov 2019 13:28:07 +0000 https://gcare.co.il/?p=2260 מהו ההבדל בין מצב סיעודי למצב סיעודי מורכב ומהן ההשלכות הנלוות להבדל בין השניים? על כך ועוד במאמר שלפניכם. מבחן תלות, הידוע גם בשם ADL (ACTIVITIES OF  DAILY LIVING), הוא האמצעי הרשמי של המוסד לביטוח לאומי לצרכי הערכת מצב סיעודי. מבחן זה בוחן למעשה את יכולות התפקוד של הנבחן בביצוען של ששת פעולות יומיומיות בסיסיות […]

הפוסט ההבדל בין טיפול סיעודי לסיעודי מורכב הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>
מהו ההבדל בין מצב סיעודי למצב סיעודי מורכב ומהן ההשלכות הנלוות להבדל בין השניים? על כך ועוד במאמר שלפניכם.

מבחן תלות, הידוע גם בשם ADL (ACTIVITIES OF  DAILY LIVING), הוא האמצעי הרשמי של המוסד לביטוח לאומי לצרכי הערכת מצב סיעודי. מבחן זה בוחן למעשה את יכולות התפקוד של הנבחן בביצוען של ששת פעולות יומיומיות בסיסיות

  1. אכילה ושתייה
  2. קימה ושכיבה
  3. הלבשה
  4.  רחצה
  5. ניידות
  6. שליטה בסוגרים.

בכל אותם מקרים בהם הנבחן מתקשה לבצע באופן עצמאי את מלוא ו/או רוב הפעולות הנ"ל, הוא יוגדר כאדם הסובל ממצב סיעודי ויזקק לטיפול סיעודי התואם את מצבו.

אם כך, מהו מצב סיעודי מורכב?

ההגדרה של מצב סיעודי מורכב מתבססת בראש ובראשונה על אי – יכולת בביצוע הפעולות היומיומיות הנכללות במבחן ADL, כאשר מעבר להיותו , אותו אדם מתמודד עם מצב בריאותי המצריך טיפול רפואי בנוסף לטיפול הסיעודי.

בין יתר המקרים בהם מצבו של אדם במצב סיעודי מוגדר כמצב סיעודי מורכב נכללים:

  • חולים סיעודיים הסובלים ממחלות ממאירות ונדרשים בין היתר לטיפולי כימותרפיה והקרנות
  • חולים סיעודיים הסובלים מפצעי לחץ ופצעים קשיי ריפוי
  • חולים סיעודיים הנזקקים לדיאליזה
  • חולים סיעודיים הסובלים מבעיות נשימתיות
  • חולים סיעודיים הנזקקים לעירוי נוזלים או דם באופן קבוע או ממושך
  • חולים סיעודיים הנחשבים לחולים בלתי יציבים בכל הנוגע למצבם הרפואי הם נדרשים לטיפולי וניטור רפואי קבוע ויומיומי

ומצבים רפואיים נוספים המחייבים טיפול רפואי ייחודי בנוסף לטיפול הסיעודי הנדרש בהתאם ליכולות התפקוד של החולה. להבחנה בין מצב סיעודי למצב סיעוד מורכב, יש משמעות רבה גם בהיבט הטיפולי וגם בהיבט המימוני של הטיפול.

מהן ההשלכות הנלוות להבדל בין מצב סיעודי למצב סיעודי מורכב?

להבחנה בין מצב סיעודי למצב סיעוד מורכב, יש משמעות רבה גם בהיבט הטיפולי וגם בהיבט המימוני של הטיפול. על מנת לסייע לכם להבין את ההשלכות הנלוות להבחנה בין מצב סיעודי למצב סיעודי מורכב, ריכזנו עבורכם מספר פרמטרים הניתנים להשוואה בין שני המצבים:

טיפול בבית

  • מצב סיעודי – אדם המוגדר במצב סיעודי ומתגורר בביתו, זכאי לגמלת סיעוד מטעם המוסד לביטוח לאומי. גמלה זה באה לידי ביטוי בשעות עבודה של מטפל ו/או עובד זר (בין 16 ל-18 שעות שבועיות לערך).
  • מצב סיעודי מורכב – אדם המוגדר במצב סיעודי מורכב המטופל בביתו יכול להסתייע ביחידות לטיפול בית המופעלות על ידי קופות החולים ובגמלת סיעוד המיועדת למימון טיפול אישי בבית.

טיפול במסגרות

  • מצב סיעודי – מסגרות אשפוז מתאימות כגון: מרכזים רפואיים גריאטריים (גט"ר) בהם פועלות מחלקות סיעוד המספקות שירותים כגון: טיפול רפואי ותרופתי בהתאם לצורך, שירותי הסעדה, שירותי שינה וכדומה.
  • מצב סיעודי מורכב- מסגרות אישפוז סיעודיות כגון: בתי חולים סיעודיים ומרכזים רפואיים גריאטריים בהם בנוסף לטיפול הסיעודי, ניתנים שירותי השגחה רפואית 24/7.

מקורות סיוע לצרכי מימון הטיפול

  • מצב סיעודי – באמצעות גמלת סיעוד ו/או ביטוח סיעודי ו/או הון עצמי העומד לרשות בני משפחתו של החולה
  • מצב סיעודי מורכב- באמצעות השתתפות של קופות החולים, השתתפות הביטוח הסיעודי והון עצמי.

חשוב לדעת: במקרים של מצב סיעוד מורכב, מימון הוצאות האשפוז נעשה על ידי קופת החולים ובני משפחתו של החולה, כאשר ההשתתפות העצמית של החולה (באמצעות בני משפחתו ברוב המקרים) הינה כ-130 ₪ ליום ויתרת התשלום על ידי קופת החולים. חשוב לציין שחל איסור מוחלט על קופות החולים להתנות את מימון האשפוז בתשלום ההשתתפות העצמית, כאשר גם במקרים בהם בני משפחתו של החולה מסרבים לממן את דמי ההשתתפות העצמית, קופות החולים חייבות לספק לחולה את שירותי האשפוז. כמו כן, קופות החולים מאפשרות פנייה אליהן לטובת קבלת הנחה משמעותית בדמי ההשתתפות העצמית לאשפוז וזאת באמצעות פניה לעובדות הסוציאליות הפועלות בקופות החולים השונות. חשוב לציין שלכל אדם המחזיק באחד מהביטוחים המשלימים של קופות החולים השונות, יהא זכאי לתקופת אשפוז של עד 60 יום ללא דרישה לתשלום דמי השתתפות עצמית.

מה כולל האשפוז במחלקות סיעוד מורכב?

נפתח ונציין שמחלקות סיעוד מורכב הן מחלקות אשפוז הפועלות בבתי חולים ציבוריים ו/או במרכזים רפואיים גריאטריים בהם פועלות מחלקות אשפוז. במחלקות אשפוז אלו ניתנים שירותי אשפוז שונים המותאמים למצבו הסיעודי של כל חולה ובהתאמה למצבו הרפואי המחייב קבלת טיפול רפואי. בנוסף, האשפוז במחלקות אלו כולל טיפולים במקצועות בריאות שונים כגון: ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה וכדומה, וזאת בהתאם ליכולותיו הפיזיולוגיים של החולה. חשוב להדגיש  שהטיפול כולל מעקב וטיפול יומיומי של הצוות הרפואי הפועל במחלקה, כאשר מחלקת האשפוז כוללת רופא תורן 24 שעות ביממה וצוות סיעוד טיפולי.

לסיכום, חולה במצב סיעוד מורכב הינו חולה סיעודי הנדרש מעבר לטיפול במצבו הסיעודי הבא לידי ביטוי בקבלת עזרה טיפולית בביצוע פעולות יומיומיות שבהן הוא מתקשה, גם להשגחה וטיפול רפואי בהתאם למצבו הרפואי. משרד הבריאות הגדיר מספר מצבים רפואיים הנכללים תחת ההגדרה של חולה סיעוד מורכב, כאשר הטיפול בחולים אלו מתבצע בעיקר במחלקות האשפוז הסיעודיות בבתי החולים ובמרכזים הפרטיים, אך יחד עם זאת, חשוב לציין שהטיפול בחולה סיעוד מורכב מתאפשר גם בביתו באמצעות היחידות לטיפולי בית של קופות החולים.

הפוסט ההבדל בין טיפול סיעודי לסיעודי מורכב הופיע לראשונה ב-מרכזים רפואיים וסעודיים לגיל השלישי -גולדנקייר.

]]>