הרגלי תזונה נבונים:
- הקפדה על תנועה בהתאם ליכולת
- ארוחות מסודרות: מספר ארוחות עדיף ע"פ נשנושים בין הארוחות
- הקפדה על שתיית מים מספקת
- גיוון המזון מועיל בהתמדה. יש לזכור כי אין מאכלים "מרזים" או "משמינים" כמו שיש למצוא איזון במאכלים הנצרכים.
איזון רכיבי התזונה
- הקפדה על צריכת חלבונים מספקת- מוצרי חלב, מנה בשרית (עוף/דג/הודו/בקר), ביצים וקטניות.
- ניתן להפחית במתינות צריכת פחמימות למטרת איבוד משקל הדרגתי: הפחתה בעיקר של לחם מקמח לבן/מתוקים וחטיפים.
- פחמימות רצויות: קטניות (חומוס/פול/עדשים וכו'), אורז בסמטי או מלא, פסטה קמח מלא, לחם מקמח מלא.
- מקורות שומן איכותי: אבוקדו, שמן זית, זיתים, אגוזים ושקדים, טחינה
תרשים ארגון מזון בצלחת בארוחות השונות
לקראת חגי תשרי:
במהלך תקופת החגים, מומלץ לאמץ כמה כללי התנהגות בסיסיים, אשר יכולים לסייע ולשמור על הרגלי תזונה נבונה.
זוהי גם הזדמנות לפתח הרגלי אכילה ברוח התזונה הים תיכונית, אשר מבוססת על מוצרי מזון טבעיים לא מעובדים, הכוללים רכיבי מפתח תזונתיים וחומרים התורמים לבריאות ומגנים עליה: יותר ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שמן זית וכמויות קטנות יותר של מזונות בלתי מעובדים דלי שומן מהחי.
מאחלים שנה טובה ומועדים לשמחה- צוות דיאטנים נאות המושבה גולדנקייר.
ממליצים בחום המשך מעקב דיאטנ/ית לאחר השחרור.