דף הבית » GC Campus – תכנית הכשרה לדיאטנים: הפרעות אכילה ותזונה בקרב קשישים
תכנית הכשרה מקיפה בת 16 שעות המיועדת לדיאטנים העובדים עם אוכלוסיה מבוגרת. התכנית מתמקדת בהבנה, זיהוי ודרכי התמודדות עם אתגרים תזונתיים בגיל השלישי.
הכרת הגדרות תת-תזונה, שכיחות בקהילה ובמוסדות (10%-50%), זיהוי אוכלוסיות בסיכון גבוה כולל קשישים עם ירידה קוגניטיבית, תלות תפקודית וריבוי מחלות כרוניות.
לימוד שינויים בהרכב הגוף (אובדן עד 45% ממסת השריר), ירידה בויסות תיאבון, פגיעה בחושי טעם וריח, שינויים במערכת העיכול והשפעת הורמונים על התזונה.
הכרת שאלוני הערכה תזונתית (MNA, NRI, SGA, MUST), פרשנות בדיקות מעבדה (אלבומין <3.5 g/dL, טרנספרין <200), והערכה קלינית של מצב תזונתי.
פיתוח תוכניות טיפול מותאמות אישית, גישות לא פרמקולוגיות, שיקולי טיפול תרופתי (מירטאזאפין, מגסטרול אצטאט), והתמודדות עם דילמות אתיות בהזנה מלכותית.
סארקופניה (אובדן מסת שריר וכוח)
ירידה בתפקוד פיזי ושבריריות
פגיעות במערכת החיסון וסיכון לזיהומים
פצעי לחץ ועיכוב בריפוי פצעים
אנמיה וחסרים בויטמינים B12, D, חומצה פולית
עלייה בסיכון לנפילות, שברים ותמותה מוגברת
השפעה סוציואקונומית: הכנסה ירודה, גישה מוגבלת לאוכל, תלות במישהו אחר
השפעה פסיכולוגית: דיכאון, בדידות, חרדה, דמנציה
השפעה פיזיולוגית: חולשה, הגבלת ניידות, פגיעה בחושים, בעיות בחלל הפה
מחלות כרוניות, אלכוהול, תרופות מדכאות תיאבון
תעודת הסמכה בסיום ההכשרה.
היקף ההכשרה: 30 שעות לימוד כולל 10 שעות מעשיות
אוכלוסיית יעד:
אוכלוסיית היעד: אחיות.ים מוסמכות.ים העובדות.ים במוסדות סיעודיים גריאטריים ובמרכזים רפואיים גריאטריים.
זמנים ומיקום: 10.11.2025 – 12.1.2026
הקורס מועבר במתכונת מקוונת – קישור להרצעות בזום ישלח למשתתפים לפני מועד ההכשרה.
מנחה: Golden Care
למידע נוסף>>
מנחה: Golden Care
למידע נוסף>>
מנחה: Golden Care
למידע נוסף>>